Élet-Stílus

15 évet jelent egy jó ruha

sárga-ruha (sárga ruha )
sárga-ruha (sárga ruha )

Ha fiatalabbnak szeretne kinézni, nyugodtan felejtse el a csodakencéket és a ráncfelvarrást.

Bármennyire hihetetlennek hangzik ugyanis elsőre, a látványos eredményhez már az is elég, ha felfrissítjük a ruhatárat. Legalábbis erre buzdít mindenkit az a brit kutatócsoport, aki a közelmúltban a témában végzett alapos – és nem mellesleg látványos – vizsgálatot.

A kísérlet során a kutatók 12 különböző öltözéket adtak egy 55 éves önként jelentkezőre, majd a róla készült képeket megmutatták a járókelőknek is, akiket arra is megkértek, hogy próbálják meg kitalálni a nő életkorát. A megkérdezett emberek általában 47 és 62 év köré saccolták a fotón lévő nő életkorát: akik fiatalabbnak látták nem az öltözék alapján döntöttek, hanem a nő arcvonásai alapján.


Forrás: The Daily Mail

Ebből kiderül, hogy a jó érzékkel összeállított öltözék jelentősen befolyásolja az arcvonásokat, átlagban akár 8 évet is fiatalíthat, anélkül, hogy ehhez bármilyen orvosi kezelésen vagy műtéten át kellett volna esni. Ezzel szemben a lógó, kinyúlt darabok 7 évet még öregítenek is.

Caryn Franklin, öltözködési szakember elmondta, a teszt eredménye csak megerősíti azt, amit mindig is mondogatott: a ruhák sokkal erőteljesebben járulnak hozzá a szépséghez, mintsem azt bárki gondolná. Azok a nők, akik okosan kombinálják össze öltözéküket, merészek a szabást és a színeket illetően, sokkal fiatalabbnak és életvidámabbnak tűnnek, mint társaik.

Hasznos tippek a tökéletes öltözékhez:

1. Mindig vegyen melltartót a ruhák alá.
2. Válassza ki a testén azokat a területeket, amiket érdemes hangsúlyozni.
3. Kerülje az agyonmosott, kinyúlt darabokat, helyette bátran válasszon színes ruhákat.
4. Ne mondjon le a kiegészítőkről sem: egy régi táska, cipő vagy épp egy öv is jó szolgálatot tehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik