Élet-Stílus

Szétreped a feje a pornótól

fejfájás (fejfájás, )
fejfájás (fejfájás, )

Egy 24 éves indiai programozó valahányszor nekiül pornót nézni, bénító fejfájást kap.

Bár elsőre valóban úgy hangzik, mint egy rossz vicc, az Új-Delhiben élő fiatalember története nagyon is valóságos. Esetéről még egy neves orvosi szaklap is megemlékezik, a cikkben neurológusok próbálják meg kitalálni mi állhat a jelenség hátterében.

Az amúgy teljesen egészséges, egyedülálló 24 éves programozó, akinek a kórelőzményében semmilyen migrénre utaló nyom nincs, két éve mégis valahányszor nekiül szexvideókat nézni, rettenetes fejfájásokat kap. A homlokától kiinduló rohamok 10 perc alatt tetőznek és néha olyan hevesek, hogy a férfi még a látását is elveszti a fájdalomtól.

A szakemberek szerint a férfi panaszait az arcban található fájdalomérző idegek okozhatják, ezek ugyanis felfokozott érzelmi állapotban – ami akár egy szexvideó megnézése közben is kialakulhat – sokkal érzékenyebbek, ám azt még ők se tudták megmondani, hogy a fájdalmakra létezik-e gyógymód. Egyelőre azt tanácsolták a betegnek, hogy fél órával azelőtt, hogy felnőtt filmeket kezd nézni, vegyen be ibuprofent tartalmazó fájdalomcsillapítót.

A szexszel összekapcsolható fejfájások egyébként nem annyira ritkák, mint sokan gondolnák. A szakemberek szerint 100-ból egy ember tapasztal hasonló, esetleg enyhébb tüneteket, elsősorban a férfiak. Fájdalmaikat egyelőre két csoportra osztják: orgazmus előtti fejfájás, ami a szexuális tevékenységgel egy időben kezdődik és egyre rosszabbodik az aktus alatt (az esetek harmada ilyen). Míg a másik az orgazmikus, egy olyan éles fájdalom, ami az orgazmus pillanatában jelentkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik