Élet-Stílus

Kacsacsőr, kacsacsőr, de csodás….

Arra gondoltam, most kivételesen olyat is ajánlok nektek, ami inkább vicces, mint dögös.

Egy barátnőmtől kaptam a csodaszert, aki megesküdött, hogy a cuki kis szájfény igazán visszafogott, ráadásul isteni íze van. (Nem mintha enném, bár kilencévesen megkóstoltam egyszer a Labellót, mert nem akartam elhinni, hogy aminek ilyen finom illata van, annak ne lenne még jobb íze.) A szájfény huncutul mosolygott, ártatlan halvány rózsaszín tónusa miatt igazán nem tűnt veszélyesnek. Hazavittem, és amint volt egy kis időm, tükör elé perdültem, és laza mozdulattal magamra kentem.

Oké, az illata jó volt. Fénye is akadt. És bár nem sokáig maradnak meg rajtam az efféle szájszépítők, erre kivételesen ügyeltem, hogy ne nyalogassam le azonnal, vagy ne töröljem bele a legelső papír zsebkendőbe, ami az utamba kerül. A kis csibészről egészen meg is feledkeztem, pár perc múlva leszaladtam boltba. Örök tanulságul szolgál azóta is: ha bármit a fejedre, arcodra, szádra vagy szemedre kensz, csak akkor lépj ki emberek közé, ha megbizonyosodtál róla, hogy nem fog önálló életre kelni a sminkszer.

Kacsacsőr, kacsacsőr, de csodás…. 1

Én sajnos ezt elmulasztottam, és ez a kis bakim jó pár kellemetlen percembe került.

Már a közeli kis bolt ajtajában voltam, amikor éreztem, hogy valami nem stimmel. A szám bizseregni kezdett, csak úgy szaladgáltak benne a képzeletbeli hangyák. Egy gyors mozdulattal letöröltem a szájfényt, és beléptem. Valahol a kenyér és a paprika között kezdtem érezni, hogy a szám nem úgy viselkedik, ahogy azt elvárnám tőle. Újabb törlés, és még egy. Aztán gyors dörzsölés, és  mivel a boltban egy árva tükrös felületet sem találtam, összeszorított szájjal gyorsan kifizettem a megvásárolt élelmiszereket, és kisiettem a boltból.

Már annyira zsibongott és bizsergett, hogy lelki szememmel szinte láttam, ahogy hamarosan gágogni kezdek, és a szám lassan átalakul egy termetes kacsacsőrré. Beugrottam a lépcsőházba, majd kettesével szedve a lépcsőket, berontottam a lakásba, és irány a tükör.

Meglepő módon szinte semmi. A szám éppen hogy csak egy árnyalatnyit lett feltűnőbb, de nem is volt rossz. Sőt. Akinek keskeny a szája, annak kifejezetten ajánlom. Gyors és praktikus megoldás lehet azoknak, akik irtóznak a szájba fecskendezett anyagoktól.

És akkor, lássuk a magyarázatot is a dobozról: „A pirospaprika-kivonat rózsás árnyalatúvá és dússá varázsolja a szájat. Apró csillámai ragyogóvá, feltűnővé teszik az ajkakat. Kontúrceruzával és ajakrúzzsal együtt is használható. Kellemes bizsergést okoz a száj mikrocirkulációjának stimulálása következtében.”

És meg is mutatom, hogy lássátok, milyen ártatlan a képen a kis szörnyeteg, íme.

Ajánlom ezt mindenkinek, aki épp szájfeltöltésre készül. Jóval olcsóbb és letörölhető!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik