Élet-Stílus

Ezért hiszünk a jósoknak

A Queenslandi Egyetem szakemberei szerint főleg azok hisznek a paranormális képességekben, akik elvesztették az irányítást a saját életük felett.

Paul, a polip a 2010-es futball-világbajnokság alatt tett szert óriási hírnevére azzal, hogy „megjósolta” a mérkőzések győzteseit. Dr. Katharine Greenaway 40 alannyal végzett kísérletének középpontjában ez a nyolclábú látnok állt.

Dr. Greenaway elmondta, hogy a résztvevők felével egy olyan eseményt idéztettek fel az életükből, amelyet irányítani tudtak, a másik felével pedig olyat, ami felett nem rendelkeztek kontrollal. Ezután jelezniük kellett, mennyire hiszik el, hogy Paul, a polip csupán a véletlennek köszönhetően választ helyesen.

Az eredmények azt mutatták, hogy az alacsony kontrollú csoport 40 százaléka hitte el, hogy a polip látnoki képességekkel bír, míg a magas kontrollal rendelkezőknek csupán 5 százaléka hitt a paranormális képességben. Dr. Greenaway elmondta, a jóslásba vetett hittel tulajdonképpen az emberek becsapják magukat, és úgy érzik, irányításuk alatt tartanak olyan helyzeteket, amelyeket valójában nem uralnak.

Ha szeretné tudni, miért fontos, hogy kontroll alatt tartsuk az életünket, kattintson ide.

Forrás:

Ezért hittünk a jós polipnak (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik