Élet-Stílus

A finom és jótékony sárgabarack

Nyáron egymás után érnek be a finomabbnál finomabb gyümölcsök.Most kezdődik a sárgabarack szezonja. Nézzük, mi mindenre tudjuk használni a konyhában és egészségünk érdekében!

A sárgabarack vagy kajszibarack Közép-Ázsiából vagy Kínából származik. Hazánkba a török hódoltság idején érkezett el, és mára elég sok fajtája elterjedt. Bár nevéből arra következtethetünk, hogy az őszibarackkal áll közeli rokonságban, ez a valóságban nem így van. A szilva közelebbi rokona, mint az őszibarack. Számos ízletes dolgot készíthetünk belőle. Hogy mik ezek? Kiderül a HáziPatika.com cikkéből.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.