Élet-Stílus

Éljen a robotcsecsemő!

norbi és a csecsemőszimulátor (csecsemőszimulátor, baba, gyerek, bébi, )
norbi és a csecsemőszimulátor (csecsemőszimulátor, baba, gyerek, bébi, )

Vulkánka cuki fiú. Három hónapos, 3750 grammal született, etetni kell, büfiztetni, ringatni, pelenkázni. Fürdetni azonban nem szabad, mert mikrocsip van a fejében. Videó.

Nemrég az új büntetőtörvénykönyvvel kapcsolatban készültem egy cikkre. Bambán meredtem a monitorra, épp egy jogi szakszövegen untam halálra magam, amikor aranyos bűnügyes kolléganőm mellém huppant és közölte: „Szereztem neked egy gyereket.”

Egy pillanatra leállt a lélegzésem, gépelő ujjaim megmerevedtek. Oldalra néztem és mindenféle udvariaskodás nélkül annyit szóltam: „Hogy mi van?”

„Gyereket. Szereztem. Neked” – vigyorgott. Aztán mesélni kezdett egy cégről, amely a nagy Amerikából hoz be babaszimulátorokat, ezzel tanítván gyermeknevelésre például a középiskolásokat.

Ezek a robotcsecsemők előre megírt program szerint sírnak, pelenkázni kell őket, etetni, büfiztetni és még az sem mindegy, hogy tartjuk a fejüket. Ha sokszor hátracsuklik, akkor akár meg is halhatnak – pont, mint az igazi babák. Ráadásul csak egyik, erre dedikált szülőjük viselheti gondjukat: egy érzékelővel ellátott karszalag gondoskodik arról, hogy ne bízzuk a sarki fűszeresre a gyereket, amíg mi például elugrunk félkarúzni.

Így történt, hogy több mint másfél napra egyedülálló apa lettem, GYED-re mentem és vigyázni kezdtem Vulkánra (szerkesztőségi konszenzusra ez lett a robotbaba neve). Pelenkáztam, etettem, ringattam. Sokszor felsírt, éjjel is és meglepő módon hintőporillatot árasztott.

Robotbabás tesztünk végeredménye meglepő lett. Íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik