Élet-Stílus

A magyarok negyedének rémálom az első szex

szex (szex, )
szex (szex, )

Világszerte az arány még ennél is rosszabb: az első szexuális együttlétet az emberek 35%-a élvezi.

Ami az első szexuális élmény élvezeti értékét illeti, nos ebben nemzetközi viszonylatban Észa-Amerika vezet. Ott ugyanis a válaszadók 44%-a azt állította, élvezte az első együttlétet. Hasonló eredmények születtek Dél-Amerikában (42%), amitől kissé elmarad az ausztrálázsiai régió 38%-kal és csak ezután következik Európa a maga 36%-ával.

Európán belül a spanyolok a legelégedettebbek az első alkalommal, náluk 43%-os az élvezeti faktor, ami nemzetközileg is viszonylag magasnak számít. Hazánkat nézve a magyar válaszadók 31%-a élvezte az első szexuális együttlétet. Ezzel egy időben csupán 28% volt érzelmileg felkészülve erre a lépésre, és 29% vélekedik utólag úgy, hogy szeretetteljes körülmények között történt az első alkalom.

A szexuálpszichológusok szerint annak okát, hogy miért is nem élvezzük az első szexuális együttlétet, a felvilágosítás hiányában kell keresnünk. Az erre vonatkozó Durex-felmérésből ugyanis kiderült, hogy az emberek többsége a barátoktól és a kortársaktól kap felvilágosítást. Emellett sokan informálódnak könyvekből és az internetről.

Bár a szüzesség elvesztése egy fontos történés, a magyarok közül mindössze 16% volt az, aki utólag úgy érezte, hogy kellő ismeret birtokában vág neki a dolognak, ami igen alacsony.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik