Élet-Stílus

A legmegdöbbentőbb kómaesetek

Nem ritka, hogy a kómát követően a beteg teljesen megváltozik: volt aki egy teljesen más nyelven szólalt meg és olyan gyerek is, aki dohányozni kezdett.

Sok hihetetlen történet kering a kómáról, illetve a kómából való ébredésről. A Házipatika most tíz hihetetlen, ám megtörtént esetet gyűjtött össze.

1. A kislány, aki a Mamma Miát énekelve ébredt fel

A hároméves Layla Towsey agyhártyagyulladása következtében kómába eset, ám öt nap múlva felébredt és az Abba örökzöld slágerét, a Mamma Mia! című dalt kezdte el énekelni. Ezt követően levették a lélegeztetőgépről és csak pár seb emlékeztette onnantól a betegségre.

2. Cigizni és inni kezdett a hároméves

Egy hároméves kislány dohányozni és inni kezdett, miután felébredt a kómából, amely egy autóbaleset következménye volt. Ya Wen magához térve függővé vált, napi legalább egy doboz cigarettát szív. Szülei szerint gyermekük természete teljesen megváltozott, amióta ötnapnyi kóma és számos műtét után kijött a kórházból. Édesanyja kifejtette: úgy viselkedik, mint a felnőttek, a wc-ben elbújva szívja apja cigarettáját, ráadásul azóta csak fiúruhákat hajlandó hordani.

3. A fiú, aki káromkodással ébredt

Egy édesanya 41 napot virrasztott műtéten átesett fia mellett. A 22 éves fiú, aki egy autóbaleset után került kómába, ébredése utáni első mondata egy káromkodás volt – ezzel tudatta, hogy minden rendben.

4. A nő, aki kómában szülte meg gyermekét

Valerie Leah-nek nem adatott meg, hogy megcsodálja újszülött kisfia rózsaszín arcocskáját, mert Oliver világra jöttekor ő kómában feküdt. Az akkor 35 éves Valerie 27 hetes terhesen kapta el a sertésinfluenzát. Hogy megmentsék az ő és a magzat életét, az orvosok úgy döntöttek, hogy mesterségesen kómában tartják. Kisfia császármetszéssel született meg, Valerie egy héttel később nyitotta ki szemeit, ekkor láthatta először gyermekét.

5. A lány, aki elfelejtette az életét

Liz Sykes hetekig volt kómában és agysérülést szenvedett, de túlélte és felébredt. A története 2008-ban kezdődött, amikor az otthonából a munkahelyére tartva egyszer csak teljesen összeszedetlen lett, nem tudta, hol van, vagy hogy kell eljutnia dolgozni. Az akkor 23 éves nőre egy héttel később fájdalmas rohamok törtek. Barátja kórházba vitte, ahol az orvosok, hogy kiderítsék, mi a baja, három hétre kómába altatták. Végül enkefalitiszt állapítottak meg nála, amelyet vírus, vagy egy szúnyog csípése okozhatott. Amikor felébredt, az emlékei teljesen törlődtek. Még járni és beszélni is újra meg kellett tanulnia. Összesen 11 hónapot töltött kórházban, de a mai napig szenved a rövidtávú memóriája elvesztésétől.

Ha kíváncsi az édesanyára, aki attól esik kómába, ha kimondja “szeretlek”, kattintson ide.

Forrás:

A 10 legmegdöbbentőbb kóma-történet (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik