Élet-Stílus

Otthoni zsírpárnacsata

Narancsbőr, úszógumi? Szerencsére a nők többségét lesújtó problémára már létezik hatékony és biztonságos megoldás.

A makacs narancsbőr, illetve az úszógumi, esetleg a „lovaglónadrág” formájában megjelenő zsírpárnák problémája szinte minden nőt érint, s ez alól még a vékonyak és a tinédzserek sem jelentenek kivételt. A lesújtó – és sajnos látványos – problémák kialakulásához nem is kell feltétlenül súlytöbblet: elsősorban genetikai, illetve életmódbeli problémák állnak a háttérben.

A legfőbb bűnösök között ott az öröklött kötőszöveti gyengeség, a stressz, az elfogyasztott ételekben és italokban lévő szintetikus adalékanyagok, a mozgásszegény életmód, a koffein- és nikotinbevitel. Nem is beszélve a fogamzásgátlók szedéséről.

Jojó, ami nem jó….

Az úgynevezett „jojóeffektus”, amikor a nagy nehezen ledolgozott kilók helyére, nagyon gyorsan újak kúsznak, minden fogyókúrázó rémálma. Jó tudni, hogy ennek nem feltétlenül a lustaság vagy a mohóság az oka. A szervezet hormon- és idegrendszere ugyanis úgy szabályozza a testsúlyt, mint a termosztát a szoba hőmérsékletét. A fogyókúrát, azaz a csökkentett energiabevitelt a szervezetünk hiányállapotként éli meg, és amint újra táplálékhoz jut, rögtön tartalékolni kezd. Ennek köszönhető, hogy a jojóeffektus miatt nemcsak az eredeti testsúlyt, hanem annak többszörösét szedjük vissza.

Van tartós megoldás

A biztos és tartós megoldás kulcsa abban rejlik, hogy a zsírsejtjeink számát csökkentjük valamilyen módon. Erre jelenleg két módszer áll a rendelkezésünkre: a zsírleszívás és az ultrahangos zsírbontás. Míg az előbbi már széles körben ismert, az ultrahangos zsírbontásról eddig csak keveset tudni: pedig ez a zsírleszívás hatékonyabb és fájdalommentes alternatívája, ami olyan területeken is hatásos, ahol más módszerek már csődöt mondtak.

Jó hír, hogy az ultrahangos narancsbőr elleni kezeléseket már nem kizárólag szalonban, hanem otthon is végezhetjük. A nagyméretű ultrahangos zsírbontó gépek helyett, a kezeléseket otthon, kényelmes körülmények között végezhetjük. A kezelés a kavitációnak nevezett jelenség elvén műkökik: az ultrahang hullám hatására mikro méretű vákuum buborékok keletkeznek, melyek megrepesztik a zsírsejtek falát, így azok elpusztulnak. Tartalmuk a nyirok- és vérkeringésbe jut, ahol feldolgozásra kerül, és a veséken keresztül, vizelet formájában távozik a szervezetből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik