Élet-Stílus

Bárkinek lehet saját szigete

orsos island (orsós sziget)
orsos island (orsós sziget)

Olyan kényelmes, mint egy hotelszoba, miközben bárhova eljuthatunk vele, mint egy luxusjachttal.

Az ötlettel egy magyar származású osztrák cégtulajdonos, Orsós Gábor rukkolt elő: az ő tervei alapján készül most az a háromemeletes lakósziget, ami a tervező elmondása szerint ötvözi magában a luxusszállodák és jachtok összes előnyét.

A mozgó sziget, amin a jakuzzi, a napozóterasz és a moziszoba is alapfelszereltség, egyenként 1,4 milliárd forintba kerül. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az első prototípus már másfél-két éven belül el is készülhet – mondta el az AFP-nek Orsós Gábor.

A szigetek egyik legnagyobb előnye, hogy – bár nem rendelkeznek saját motorral – bárhova elvontathatóak, emellett teljesen önfenntartóak. A szükséges energiát napelemekkel és szélturbinákkal termeli meg, és képes arra, hogy a tengervízből a fedélzeten nélkülözhetetlen édesvizet állítson elő. A hat hálószobával és három konyhával rendelkező szigeten egyszerre 12 ember fér majd el kényelmesen.

Az Orsós-szigetek iránt egyébként már most nagyon nagy a kereslet. Érdeklődnek az Egyesült Államokból, Kínából és Ausztráliából is, sőt a tervező elmondása szerint már az első előrendelések is megérkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik