Élet-Stílus

Méreg is van Lady Gaga parfümjében

lady-gaga (lady gaga, )
lady-gaga (lady gaga, )

Az énekesnő azt szerette volna, ha első saját parfümjének vér- és ondóillata van.

Lady Gaga, akinek neve ma már szinte egyet jelent a lázadással és a polgárpukkasztással, újra hallatott magáról, amikor tervezni kezdte első parfümjét. Az énekesnő mindenkit megdöbbentett, amikor közölte, azt szeretné, ha a nevét viselő illat a vér és az ondó keverékére emlékeztetne.

A vele dolgozó kreatív csapatnak, köztük Richard Herpin parfümőrnek végül sikerült meggyőzniük őt arról, hogy ezek nélkül is készülhet olyan illat, ami felrúgja majd a konvenciókat. Így is lett: a ritka illatösszetevőkből készült „Fame” (Hírnév) gyakorlatilag szakított a parfümkészítés összes megszokott szabályával, kezdve a színével.

Az első fekete

A parfüm megszületését állítólag az énekesnő egyik híres mondata inspirálta. „Ha nincs árnyékod, nem a fényben állsz” – mondta Gaga, ami megihlette az első olyan fekete parfümöt, ami nem hagy nyomot a ruhán. A készítők szerint az innovatív technológia a hírnév felé vezető utat szimbolizálja: a sötét mélységből indul, de rögtön tisztává válik, amint a dicsőség megszületik.


A világ első fekete parfümje, ami nem hagy nyomot – Forrás: Gawker

A nadragulya a titka

A parfüm gyümölcsös-virágos illatát az érzéki porlasztott sárgabarack, a sáfrány és a méz esszenciája mellett, a tigris orchidea tört szívének, az arábiai jázminnak, a tömjénnek és nem utolsósorban a nadragulya könnyeinek köszönheti.

A nadragulya a 18. században a méregkeverők egyik kedvenc hozzávalója volt: a mérsékelt égöv egyik legmérgezőbb növényének bogyójából mindössze 3-4 is elég ahhoz, hogy halált okozzon. De nemcsak a méregkeverők, hanem az örök szépségre áhítozó asszonyok is kedvelték pupillatágító hatása miatt, innen kapta a „Belladonna” elnevezést is, ami olaszul annyit jelent, hogy „szép asszony”.

Idő előtt kiszivárgott

Gaga sokáig igyekezett teljes titokban tartani a parfüm kinézetét is, ám június elején a Flare magazin egyik szerkesztője révén nyilvánosságra került egy rossz minőségű fénykép, ami azt sejtette, hogy a tervezők valamit nagyon elrontottak… Hogy megelőzze a teljes katasztrófát, a Lady a Twitteren még aznap közzétette a saját fotóját, amihez mellékelt egy nem túl kedves üzenetet a szerkesztőnek is.

Magyarországra az illat a tervek szerint idén szeptemberben érkezik meg, és nem egyedül. A fekete-arany üvegcse mellett, a rajongók tusfürdő és testápoló formájában is hozzájuthatnak Mother Monster kedvenc illatához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik