Élet-Stílus

Így csillapítsuk a nyári forróságot

málna-ribizli (málna, ribizli)
málna-ribizli (málna, ribizli)

Ha kánikula, akkor hideg zöldség- és gyümölcslevesek!

A nagy nyári melegben mivel is hűsíthetnénk magunkat a legjobban, mint egy finom, hideg levessel, ami még a napi folyadékigényünk kielégítéséhez is nagyban hozzájárul?

Itthon, hideg levesként elsősorban a gyümölcsleveseket szoktuk fogyasztani, míg más országokban inkább zöldségalapúak a levesek. Főként paradicsomot, paprikát használnak hozzá, de a cukkini és a padlizsán is előfordul a hozzávalók között.

Egyszerű elkészítés

A hideg levesek elkészítése roppant egyszerű, nem kell sokáig a meleg tűzhely mellett vesződnünk, a sok finom zöldségnek és gyümölcsnek köszönhetően táplálóak, hőmérsékletük miatt pedig igazán hűsítőek. Ha igazán üdítő leveseket szeretnénk enni, akkor ne használjunk túl sok édesítőszert vagy borsot, amik melegérzetet adnak, viszont ajánlott a különböző zöldfűszerek használata, mint például a menta, az oragánó, a bazsalikom, a kapor, a snidling vagy a petrezselyem, zsálya, rozmaring, kakukkfű.

A nyár beköszöntével rengeteg friss zöldség és gyümölcs kapható a piacokon, így bőven akad alapanyag a levesek elkészítéséhez. Az itt ajánlott receptek ízlés szerint a legtöbb terméssel variálhatóak.

Ha szeretné tudni, hogy készül a vörösboros málnaleves, illetve a kapros uborkaleves, kattintson ide.

Forrás:

Ha kánikula, akkor hideg gyümölcs- és zöldséglevesek! (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik