Élet-Stílus

22 évesen belehalt az ivásba

pub (pub)
pub (pub)

Bár a fiú 2010-ben megfogadta, hogy soha többet nem iszik, függősége erősebbnek bizonyult.

Az ír Gareth Anderson először 19 évesen került kórházba a rendszeres ivászatok miatt. Orvosai akkor megállapították, hogy a mája menthetetlen: a túl sok alkohol teljesen tönkretette, a fiúnak átültetésre van szüksége. Gareth ennek ellenére mégsem került fel a várólistára, mert még nem hagyott fel az ivással, ahhoz pedig, hogy új szervet kaphasson legalább fél éve tisztának kellett lennie.

A diagnózis megrázta a fiút és magához térítette annyira, hogy 2010-ben megfogadta, többet nem iszik. „Nem szeretném ilyen hamar befejezni az életemet” – mondta akkor. Csakhogy a szenvedélye erősebbnek bizonyult nála. Sokáig úgy látszott, Garethnek sikerül jó útra térnie: állandó munkát kapott édesapja kisállat-kereskedésében, rendszeresen eljárt a kezelésekre és hónapokig nem nézett az ital felé. De még a hatodik hónap előtt összeomlott: újra inni kezdett, sőt megpróbált öngyilkos lenni. Kétségbeesésében egyik őrültséget követte el a másik után: rátámadt édesanyjára, a testvérére, drogokhoz nyúlt. 2011-ben megtámadott egy rendőrtisztet, ami miatt 3 hónapra börtönbe került.

Miután kikerült a börtönből, újra az ivásba menekült, állapota pedig folyamatosan romlott, míg végül két héttel ezelőtt már az orvosok sem tudtak rajta segíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik