Élet-Stílus

Mit keres a fotós a szülőszobában?

szülés (születés, újszülött)
szülés (születés, újszülött)

A megismételhetetlen pillanatot ma már profi szakemberek örökítik meg.

Elsősorban azok az anyukák folyamodnak szakember segítségért, akik nem bíznak párjuk remegő kezeiben és akik minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy gyermekük élete az első pillanattól kezdve dokumentálva legyen. Akik – legyen az bármilyen meglepő is – egyre többen vannak és egyre több gondot okoznak.

Az amerikai nők legújabb – remélhetőleg csak – hóbortjával a New York Times is külön cikkben foglalkozik. Eszerint a szüléseket fotózó szakemberekre egyre nagyobb a szükség és bár a munka valóban nem egyszerű, hiszen gyakorlatilag az első pillanattól ott kell lenni az anya mellett, sokan bevállalják, mert remekül fizet. Volt olyan kismama, aki közel 2000 dollárt fizetett azért, hogy profi szakember örökítse meg a megpróbáltatásainak minden pillanatát.

A kórházak mindeközben próbálják távol tartani a szülőszobából azokat, akik véleményük szerint zavarhatják a munkájukat. Az intézmények többsége azonnal eltávolítaná a fotóst a szobából, ám nagy részük gyakran barát-barátnő esetleg hozzátartozó címszóval érkezik, akiknél mintegy véletlenül van egy komolyabb fényképező is, így gyakorlatilag tehetetlenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik