Élet-Stílus

Hogyan mehetünk biztosra az ötöslottón?

lotto(960x640)(1).jpg (lottó)
lotto(960x640)(1).jpg (lottó)

4 milliárd 93 millió forint már elég ok arra, hogy megpróbáljunk biztosra menni. De vajon megéri?

4 milliárd 93 millió forint, ráadásul nettóban. Ekkora összeg hallatán bizony már jó néhányan elmeditálnak azon, vajon mekkora befektetéssel lehetne garantálni a telitalálatot. Mivel külföldön már voltak pozitív példák arra, miként lehet a lottózást nyereséges befektetéssé tenni, a fortunaweb.hu szerkesztősége annak számolt utána, vajon sikerülhet-e ez nálunk, az ötöslottó esetében is.

Mielőtt nekiesnénk a kalkulálgatásnak, nézzük meg alaposabban a bevezetőben említett egyik esetet. Nos, éppen húsz évvel ezelőtt Írországban a 36-ból 6 alapú lottójátékban Stefan Klincewicz, egy 28 éves lengyel-ír származású üzletember vezette csoport féléves előkészületek után közel negyedmillió szelvényt töltött ki annak érdekében, hogy megcsípje az 1,7 millió ír fontos jackpotot.

Amikor a lottótársaság értesült arról, hogy Klincewiczék a biztos nyerés érdekében az összes lehetséges, vagyis 1 millió 947 ezer 792 kombinációt meg kívánják játszani, termináljai egy részét eladta, illetve  kikapcsolta, hogy megnehezítse a dolgukat. A csapatnak azonban így is sikerült több mint 1,6 millió szelvényt feladnia, tehát az összes kombináció mintegy 82 százalékát megjátszották. Úgy alakult, hogy nem csak ők, hanem még további két játékos is telitalálatot ért el, ezért a főnyeremény három részre oszlott. A sok ötösnek és négyesnek köszönhetően azonban még így is közel 310 ezer ír fontnyi nyereséggel zárták a lottókalandot.

Ezek után lássuk, mi a helyzet itthon, az Ötöslottónál! Nos, itt egészen pontosan 43 949 268 db szelvényt kellene kitöltenünk a garantált telitalálathoz, ami a 225 forintos szelvényárat számítva összesen 9,88 milliárd, vagyis csaknem 10 milliárd forintos kiadással járna. Most már 30. hete tart a halmozódás, ami a hazai szabály szerint maximum egy évig folytatódhat, vagyis nálunk akkor osztják szét a jackpotot a két-, három- és négytalálatosok között. A megnyerhető összeg most közel 4,1 milliárd forint, s mivel ez hetente nagyjából átlagosan 150 millióval emelkedik, így a pénzkiszórásig hátra lévő 22 hét alatt még további 3,3 milliárddal növekedhet. Egyszóval durván 7,4 milliárd lehet az egyéves halmozódás végére. Csakhogy ha mi is beszállunk a játékba a magunk közel 44 millió szelvényével, akkor már ezzel önmagában több mint 1,1 milliárddal dobjuk meg a jackpot értékét, ami így az egy év végére eléri a 8,5 milliárdot.

Az összes megjátszott kombinációnknak köszönhetően a telitalálatunk egyben további 425 darab négyest, 35 ezer 702 darab hármast és 976 ezer 650 kettest is garantál nekünk. A nagy kérdés tehát az, hogy az ezekre kifizetett nyeremények kompenzálják-e a befektetett közel 10 milliárd, valamint a jackpottal visszanyert 8,5 milliárd  közötti majdnem 1,5 milliárdos hiányt?

A választ a Fortunaweb cikkéből tudhatja meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik