Élet-Stílus

Budapest Európa legolcsóbb partivárosa

budapest (budapest, )
budapest (budapest, )

A turistákat nemcsak a kedvező árak, hanem a város egyedi hangulata is vonzza.

Ha egy görbe estére vágyunk, lehetőleg elérhető áron, mindezt a lehető legjobb környezetben, nos, akkor úgy tűnik nem kell messzire mennünk. A TripAdvisor felmérése szerint – ami arra a kérdésre kereste a választ, hogy a világ melyik városában a legdrágább egy alkoholmámoros este – Budapest a legolcsóbb. Ráadásul a magyar főváros ár-érték arány tekintetében is kiemelkedő helyen van a fővárosok között – írja az Egy nap a városban blog.

A TripAdvisor oldal szakembere az alapján vizsgáltak meg olyan nagyvárosokat, mint például London, Oslo és New York, hogy mennyibe kerülnek a következők: egy éjszaka egy négycsillagos hotelben, egy kétfogásos vacsora, néhány koktél, egy üveg bor és egy 6,5 kilométeres taxizás.

A kapott árak összesítése után a legdrágábbnak Londont kiáltották ki: itt 330 font, átszámolva 122 ezer forint egy ilyen móka, míg a második Oslo lett, alig valamivel lemaradva. Itt 320 font egy ilyen este. Magyarországon egy jó éjszakához már 123 fontból, vagyis 45 ezer forintból is hozzá lehet jutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik