Élet-Stílus

A méregtelenítés legfontosabb kérdései

méregtelenítés (méregtelenítés)
méregtelenítés (méregtelenítés)

Szeretne belevágni, de nem tudja mit várhat? A Házipatika összegyűjtöttea leggyakoribb kérdéseket, melyekre a szakértő segítségével igyekszik válaszokat adni.

A szakemberek szerint évente egy-két salaktalanító kúra mindenképpen jót tesz, de természetesen vannak olyan tünetek, melyek arra mutatnak, hogy a testünkben sok méreganyag halmozódott fel. Ezek közé tartozik a túlsúly, a kellemetlen testszag, a narancsbőr, az állandó fáradtság és aluszékonyság, az alvászavarok, a bőrproblémák (elsősorban a pattanásosság), a koncentrálási nehézségek, az emésztési rendellenességek (puffadás, székrekedés vagy hasmenés), a hasi fájdalmak, a fakó bőrszín és a hajhullás, valamint a hangulatingadozás. A mérgekkel teli szervezet emellett hajlamosabb a betegségekre, fertőzésekre és a mindennapos stresszel is nehezebben birkózik meg.

Biztonságos-e méregteleníteni?

Megfelelő készítmények segítségével és jól felépített méregtelenítő program alapján igen, ám vannak olyanok, akiknek nem vagy csak szigorú orvosi felügyelett mellett ajánlott a méregtelenítés. Nem ajánlott a méregtelenítés a várandós és szoptató kismamáknak, a nagyon időseknek, a gyerekeknek, illetve a súlyos betegeknek (pl. daganatos betegségben, AIDS-ben vagy TBC-ben szenvedőknek). Más csoportoknál, így a dohányzóknál, cukorbetegeknél vagy a kórosan elhízottaknál mindenképpen szakember segítsége szükséges a méregtelenítéshez.

Mit tapasztalok majd a méregtelenítés során? Le fogok fogyni?

 

A méregtelenítésnek nem elsősorban a fogyás a célja, ám az szinte biztos, hogy néhány kilótól megszabadulunk. Sokkal fontosabb azonban, hogy könnyedebbnek, boldogabbnak és energikusabbnak érezzük majd magunkat, jobb lesz a közérzetünk, helyreáll az emésztésünk, kitisztul a bőrünk és jobban tudunk majd aludni. Ezek a változások pedig akár az életmódváltás útján is elindíthatnak bennünket!

Ha kíváncsi, mik lehetnek az esetleges mellékhatások, kattintson ide.

Forrás:

A méregtelenítés 5+1 legfontosabb kérdése (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik