Élet-Stílus

Sörkoktélok a holland-német meccsre

Nem is gondolná, sörből milyen finom és különleges koktélok készíthetők! Íme néhány ötlet.

A holland és német sörök világszerte ismertek és népszerűek. Mindkét nemzet kultúrájában méltó helyet töltenek be, legnépszerűbb fajtája mindkét országban a pilseni sör.

Szerzetesek termelése

A korai időkben a szerzetesi kolostorok nagy szerepet játszottak a sörtermelésben, a ma ismert nagy sörmárkák közül több is a szerzetesrendekről kapta nevét, mint például a Paulaner. Többféle sörfajta is ismert, így például a fehér, a fekete vagy a barna sör, melyek készülhetnek árpából, búzából, tönkölybúzából, de akár zabból, rozsból is. Németországban ma is több mint 1.000 sörgyár létezik, Hollandiában viszont már csak 30 körül számolható.

Gazdag vitamin- és ásványianyag-forrás

A sör nemcsak könnyen elérhető és ízletes szomjoltó, főleg a nyári melegben, no és a focimeccsek mellé, de pozitív egészségügyi hatásai is ismertek: jelentős antioxidáns-tartalmú, vízhajtó és megelőzi a vesekőképződést, csökkenti az ártalmas LDL koleszterin, és növeli a jó HDL-koleszterin szintjét, nyugtató, altató hatású, feszültségoldó, jelentős mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat és ásványi anyagokat, magas tápértékű, normál fogyasztása nem hizlaló.

Sörkoktélok

Bár az ízesített sörök választéka folyamatosan bővül, a legtöbben hagyományos formájában, üresen szeretik a sört fogyasztani. Ők valószínűleg még nem tudják, hogy gyümölcsökkel, mézzel és egyéb alkohollal keverve, igazán ízletes és izgalmas sörkoktélok születnek. A foci-Eb 1 hónapja alatt még a legnagyobb sörkedvelők is megunhatják az imádott nedűt, ajánljuk hát nekik is itt következő receptjeinket!

Egyszerű: Citromos-mentás sör

Az egyik legízletesebb és legkönnyebben elkészíthető sörkoktél, melyhez csak frissen facsart citromlére és néhány levél mentára lesz szükségünk. Ízlés szerint öntsük fel vele a sört, és kész is a koktél. A búzasör az egyik legjobb alapanyag hozzá.

Még több receptért kattintson ide.

Forrás:

4 sörkoktél az esti holland-német meccsre (Házipatika)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik