Élet-Stílus

Megvenné Bernie Ecclestone karóráját?

2012. június 6-án végre kiderült, mitől olyan különlegesek a svájci órák.

Aki most egyből arra gondol, hogy „naná, az áruk miatt”, nem is téved olyan nagyot. Mert igen, egyrészről, tetszik vagy sem, a svájci órák – különös tekintettel a luxusváltozatokra – drágák. A kiváló minőséget, az aprólékos és gondos tervezőmunkát, és az egyedi dizájnt sajnos sehol nem mérik olcsón. Viszont jó hír, hogy ezek még együtt se érnek semmit, ha nincs az órában valami, amit csak az igazi órásmesterek ismernek.

Méghozzá szeretet. Igen, hiába a sok okos számítógép vezérelt gyártósor, amik töredék idő alatt készítenek tökéletes órákat, ha azok lelketlen és üres ketyegők. A lélek komoly dolog és csak olyan mesteremberek tölthetnek a munkáikba, akik szívvel-lélekkel végzik munkájukat.


A genfi cég 1980 óta foglalkozik luxusórákkal

Egy óra, ami szerencsét hoz

Persze kinek kell a lélek, ha az óra egyszer mutatja a pontos időt, nemde? Nos, ez is egy nézet. Viszont aki Hublot órát választ és vásárol azért a rengeteg pénzért, nem a pontos idő kedvéért teszi mindezt, hanem azért, hogy az órával együtt megvásárolja az álmait, a szenvedélyt és a sikert. Mert Jean-Claude Biver, a Hublot cég igazgatója szerint az óráikba mindez benne van, valahol az egyedi és tökéletes külső alatt, legbelül.

És ha ezt Biver úr mondja, neki érdemes elhinni, ugyanis – minden bizonnyal Hublot órával a csuklóján – kicsit több mint harminc év alatt (egész pontosan 1980-tól) olyan világhírű márkát épített fel, ami ma már elmondhatja magáról, hogy a Ferrari, a Manchester United és a FIFA hivatalos időmérője, és amiért még Bernie Ecclestone-ra is érdemes volt kezet emelni.


Prominens vendégekkel nyitott az első magyar Hublot üzlet

Na, ilyen órát azért nem kapni minden bokorban, de szerencsére mostantól Magyarországon igen. Méghozzá az Andrássy út 16. szám alatt. És ha hihetünk Jean-Claude Biver számmisztikai jóslataiban, amit az üzlet ünnepélyes megnyitóján osztott meg a közönséggel, akkor még sokáig ez lesz a helyzet: szerinte ugyanis a 16-os szám (ahová a luxusóra-üzlet települt az Andrássy úton) nagyon jót jelent. Az 1+6 ugyanis 7-tel egyenlő, ami a Teremtő száma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik