Élet-Stílus

A nők igazából imádnak takarítani?

Mi az: kikapcsol, megnyugtat és állítólag még ki is elégít?

Azok sem gondolkodtak rosszul, akik a szexre tippeltek, de most mégis a takarításról lesz szó. A nők egy jó része (3-ból legalább 1) ugyanis, ha a takarításról és arról kérdezik, milyen érzéseket vált ki belőlük a házimunka, ódákat zengenek. Állítják, hogy jobban kikapcsolja és megnyugtatja őket, mint bármi más.

A kutatást vezető dr. Jane McCartney pszichológus elmondta, hogy a nők azért szeretnek takarítani, mert azonnali, látványos eredménye van, és ez sikerélménnyel töltheti el őket. Arról nem is beszélve, hogy sokkal jobban érzik magukat, hogy nincs kupi, így bármikor fogadhatnak, akár spontán is vendégeket. A szakember hozzátette, egy olyan feladat, aminek elvégzésére reális esélyünk van, magában hordozza az azonnali pozitív visszacsatolás lehetőségét, ami nélkülözhetetlen egy ember boldogságához.

A felmérés szerint a három leginkább kedvelt háztartási munka a porszívózás, a rendrakás és a felülettisztítás – például a portalanítás, és a felmosás -, míg a sütő, a vécé kitisztítása és a vasalás az a három házimunka, amivel a többséget ki lehet kergetni a világból. Elsősorban azért, mert ezek a feladatok túl sok energiát és túl sok időt igényelnek, valamint gusztustalanok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik