Élet-Stílus

Így készüljön a nyári smink

smink (smink, makeup)
smink (smink, makeup)

Nem árt jól megválogatni, mit használunk a nyáron, mert a megszokott kencékkel könnyen melléfoghatunk.

A legtöbben már tisztában vagyunk azzal, hogy a napfény UV-sugárzásának ártalmai ellen védekeznünk kell, hiszen a bőrünket és a szemünket egyaránt maradandó károsodások érhetik általa. Talán mindenki tudja azt is, mit kockáztatunk a túlzott napozással, vagy azzal, ha bőrünket a déli órákban védelem nélkül tesszük ki az erős napfénynek. Nem árt azonban beszélni arról is, hogy nem csak a direkt napozás okozhat gondot, és jó tudni azt is, hogy bizonyos élethelyzetekben az átlagosnál sokkal sérülékenyebb, érzékenyebb az emberi bőr.

Napozni csak okosan!

Nem tud lemondani a napbarnította, aranyos színű bőrről, a napfürdőzés nyugtató, stresszoldó hatásáról? Nem is kell teljesen felhagynia ezzel a kedvteléssel, de helyénvaló az óvatosság. Hallgassa a híradásokat, vegye komolyan azokat a figyelmeztetéseket, amelyek netán a szokásosnál erősebb UV-sugárzásról tudósítanak. A déli órákban, délelőtt 11 és délután három óra között kerülje a tűző napfényt, ha pedig nem teheti, vegyen fel egy fehér pólót, tegyen fel egy sapkát vagy szalmakalapot.

Használjon magas faktorú fényvédő naptejet, krémet, és ne felejtse el, hogy az UV-sugarak áthatolnak a vízen is, így egy megfelelően vízálló fényvédő szerről fürdőzés közben is ajánlatos gondoskodni. Érdemes használat előtt meggyőződni arról is, nem járt-e le a napolaj, naptej szavatossági ideje, mert a romlott készítmény nem teljesíti a feladatát, és bőrirritációt is okozhat.

 

Smink és napozás

Hát e kettő együtt bizony nem megy, sajnos a leginkább tetszeni vágyó nőknek is választaniuk kell közülük. Ha valaki a napozás mellett dönt, akkor arra az időre távolítsa el az arcáról a sminket, és helyette elégedjen meg a fényvédő szerek használatával. Az alapozókat, a festékeket ugyanis a tűző napfény szinte beégeti a bőrbe.

 

Ha szeretné tudni, még mire kell odafigyelnie, kattintson ide.

Forrás:

Így készüljön a nyári smink (Házipatika)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik