Élet-Stílus

Hogyan éljünk száz évig?

nevetés (nevet, nevetés, )
nevetés (nevet, nevetés, )

Ha tudunk mosolyogni és nyitottak vagyunk, az már egy lépcső ahhoz, hogy sokáig éljünk.

Az Albert Einstein Orvostudományi Egyetem kutatócsoportja a hosszú élet titkát kereste, amikor 243 száz, vagy közel száz éves résztvevővel elkezdte a vizsgálatot. Azt szerették volna megtudni, hogy milyen személyiségjegyekkel kell rendelkeznünk ahhoz, hogy legalább 100 évig éljünk.

Nir Barzilai, a kutatócsoport vezetője elmondta, kollégáival a vizsgálat megkezdése előtt arra számítottak, hogy a tesztalanyok hosszú életének a fukarság és a makacsság lesz majd a titka, ám csalódniuk kellett: a többségüknél ugyanis nem ezeket a személyiségjegyeket, hanem éppen ellenkezőleg, főleg pozitív életszemléletre utaló dolgokat találtak.

Kiderült, hogy a nyitott, optimista és könnyed személyiségek, akik kiterjedt társas kapcsolatokkal rendelkeznek és a nevetést életük fontos részének tartják, valamint nyíltan ki tudják fejezni az érzelmeiket, valószínűleg tovább élnek, mint azok, akikre ezek a tulajdonságok nem jellemzőek.

Korábbi kutatásokból egyébként kiderült, hogy a nagy kort megért emberek nem feltétlenül követnek egészségesebb szokások, mint az általános népesség: dohányoznak, fogyasztanak alkoholt és ugyanolyan egészségtelenül étkeznek, mint bárki más.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik