Élet-Stílus

A csoki állítja meg az öregedést?

Az édesség rajongói valószínűleg egész életükben erre a hírre vártak.

A kivi, a meggy, a citrom és az áfonya után itt az újabb szuperétel, ami kivételesen „bűnös élvezet”. A csokoládéról van szó, amelyről a Cambridge Egyetem szakemberei most azt állapították meg, hogy hatékonyan kiveszi a részét az öregedési folyamatok lassításában.

Hogy mindez minek köszönhető? A kakaóban is jelenlévő flavonoloknak köszönhetően, a molekulák ugyanis javítja a bőr oxigénellátását, ami a szakemberek szerint az öregedési folyamat lassításában kulcsfontosságú.

A flavonol tulajdonságaira építve, létrehozták a Coco-Lycosone-nak nevezett adalékanyagot, amit ha a csokoládéhoz kevernek, akkor a 20-szorosára erősíthetik a benne lévő flavonolok áldásos hatását. Ez azt jelenti, hogy egy egész kis mennyiségű Coco-Lycoson-os csokoládénak éppen olyan hatása lehet a bőrre, mint két tábla Cadbury tejcsokoládénak.

A kutatók azért tartják felfedezésüket tudományos áttörésnek, mert ezzel olyan emberek is élvezhetik a „nagy mennyiségű” csoki jótékony hatását, akik nem szeretik az édességet, vagy féltették a vonalaikat a rengeteg plusz kalória miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik