Élet-Stílus

Hajápoló-alapanyagok a konyhából

avokádó ()
avokádó ()

Bármilyen hihetetlen, a csillogó hajhoz nem feltétlenül kell a legdrágább kozmetikumokat megvenni. Az is elég, ha körbenézünk a konyhában.

Hajpakolásokat és hajöblítőket például egyszerűen készíthetünk konyhai hozzávalókból: a hajpakolás készítéséhez csak egy botmixerre van szükségünk. A hozzávalókat tálba dobáljuk, majd a gombot megnyomjuk, és turmixoljunk! Ha elkészül a krémes állagú balzsamunk, hajmosás után felkenjük a hajunkra.

Fejünket törölközővel bebugyoláljuk, és legalább fél óráig hagyjuk hatni az összetevőket. Ezt követően bő vízzel leöblítjük. Mivel a hajápoló szerünk tartósítószert nem tartalmaz, így mindig csak egy alkalomra való pakolást készítsünk el.

  • Avokádó és tojássárgája

    Ez a krémes pakolás korpás, különösen száraz hajra ajánlott. Az avokádó rengeteg vitamint tartalmaz, amelyek a téli vitaminhiányos hónapokban kitűnő pótlást nyújtanak a megfáradt hajszálaknak.

  • Búzacsíra és búzacsíraolaj

    A vékony szálú hajnak több, mint kényeztetés egy ilyen pakolás. A búzacsírában lévő B- és E-vitaminok védik a hajat a kiszáradástól. Hajhullás esetén is ez az összetétel a legmegfelelőbb.

Ha szeretné tudni, hogy készíthet házilag hatékony hajöblítőket, kattintson ide.

 

Forrás:

Hajápoló anyagok a konyhából (Házipatika)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik