Élet-Stílus

Fantáziátlanul fantasztikus

Ötven éves múltra tekint vissza a flipflop, az imádott lábujjközös papucs, melyet nemcsak a nők, hanem a férfiak is előszeretettel hordanak. Ez a topánka kimondottan az „egyszerű és nagyszerű” kategóriát erősíti.

Egy-egy cipellő láttán soha nem gondolkodunk el azon, hogy vajon, honnan származik a lábbeli divatos viseletének eredete. A flipflop viszont, így az ötvenedik születésnapján megérdemli, hogy egy külön cikket szánjunk neki, mert bár egy nagyon egyszerű viselet, mégis fantasztikus hiszen gyakorlatilag mindennel párosíthatod!

A többnyire habosított műanyag talpból és Y alakú gumipántból kombinált lapos papucs Új-Zélandon látott napvilágot, feltehetően a hagyományos japán textil- illetve fatalpú topánkák leszármazottjaként. Ma is használatos nevét viszont Amerikában kapta – ezen persze mi sem lepődtünk meg – pontosan a hangjából adódóan, hiszen minden egyes lépéskor jellegzetes slattyogó „zörejt” hallat. Ugyancsak Amerikában és Ausztráliában a thong, azaz tanga becézés is használatos, feltehetően így íródott be a magyar divattörténelembe is tangapapucsként. Hazánkban vietnami papucsként is emlegetik a kis slattyogót.

Ma már szinte mindenkinek van a gardróbba egy-egy darab flipflopja, a kilencvenes évek elején viszont még csak szigorúan a strandra menet volt elfogadott. A már említett Ausztráliában pedig nemzeti viseletnek számít a tanga topánka, és kis túlzással lassan itthon is az lesz. Hiszen a magyar nők és férfiak egyaránt imádják a ma már minden színben kapható papucsot.

A gyártók általában a talprészt mintázzák, de már vannak egészen különleges darabok, ahol a pánt is kap kisebb-nagyobb ékszereket, vagy éppen extrém díszítéseket. Rövid- és halásznadrághoz, farmerhoz vagy szoknyához egyaránt jól passzol, de akár mennyire is szeretjük kedvenc lábbelinket mindennapos használatra nem ajánlott, hiszen a lapos talp miatt gyorsan elfárad és megfájdul a talpunk!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik