Élet-Stílus

Jobban szeretünk aludni, mint szexelni

alvás (alvás, )
alvás (alvás, )

Egy pihentető és nyugodt alvásért sokan mindent megtennének, még akkor is, ha ez a szex rovására megy.

Amerikában jó néhány éve ez a trend: erre utalnak legalábbis a matracok eladási statisztikái. Az elmúlt nyolc évben ugyanis folyamatosan – és egyre komolyabban – emelkednek az úgynevezett emlékező hab (memory) matracok eladásai.

A matracokról érdemes tudni, hogy speciális anyaguknak köszönhetően körbeölelik és több ponton is alátámasztják a testet, amivel kisebb nyomás nehezedik például a gerincre. Az alvás ezzel a szakemberek szerint pihentetőbb és jobb minőségű lesz. A formahab egy dologra nem jó csak: és ez a szex.


Mindennél fontosabb?

Sari Eckler Cooper szexterapeuta szerint a legnagyobb baj az, hogy szemben a klasszikus matracokkal, amik ha nem is mindig támogatták, de semmiképp nem akadályozták a szeretkezést, a memóriahabos változatok csak kevés ellenállást fejtenek ki a lábakkal és a térdekkel szemben, arról nem is beszélve, hogy az alul lévő fél szex közben gyakorlatilag belesüpped a matracba, ami borzasztó kényelmetlen.

Ettől függetlenül a matracok mégis nagyon népszerűek, valószínűleg azért, mert jót szeretkezni az ágyon kívül több helyszínen is lehet, pihentetőt aludni viszont jó esetben csak az ágyban tudunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik