Élet-Stílus

A tojás a tökéletes reggeli

Itt a megoldás, ha szeretne megszabadulni néhány kilótól, de utál éhezni.

A tojást szakmai körökben természetes étvágycsökkentőnek hívják és nem véletlenül: az, aki reggelire egyszerű tojást – a rántottól a buggyantottig bármilyen formáját – eszi, a táplálkozási szakemberek szerint sokkal kevesebbet, sőt van, aki egyáltalán nem nassol ebédig.

Hogy ez miért fontos? Mert az elhízást kutató szakemberek meg vannak győződve arról, hogy a fejlett országokban folyamatosan és járványszerűen terjedő elhízás visszavezethető arra, hogy az emberek egész nap esznek (vagy nassolnak), mert éhesnek érzik magukat. Ennek egyrészt a munkahelyi stressz az oka, másrészt viszont a helytelen reggeli, ami nem biztosítja az ebédig szükséges energiát.

A keksz és a müzli például – hiába állítják a reklámok, hogy a tökéletes reggeli nélkülözhetetlen kellékei – sokkal rövidebb időre csillapítják a falásrohamokat, mint például a tojás, ami annak köszönheti jótékony hatását, hogy tele van proteinnel.

Nem csodaszer

Bár a jótékony hatását sokféleképpen bebizonyították már, a tojás sem csodaszer: még az a diétázó sem nyom egyik napról a másikra kevesebbet, aki rendszeresen tojást eszik. Cserébe viszont a napközbeni nassolásra könnyebben mond majd nemet, aminek hosszú távon meg lesz az eredménye is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik