Élet-Stílus

Kalocsai mintás robogó kalocsai mintás nénivel

Kalocsai-mintas-neni(1)(960x640).jpg (kalocsai minta, robogó)
Kalocsai-mintas-neni(1)(960x640).jpg (kalocsai minta, robogó)

Nem spórol a virágmintával, és a képek alapján igazi sztár.

“Szabó Éva iparművész kalocsai népviseletben és kalocsai motívumokkal díszített robogóján ülve a keréknyomást ellenőrizteti a benzinkútnál Szántódon.” Már a szigorú és szűkszavú hírügynökségi képaláírást olvasva éreztük, hogy ezeket a képeket meg kell mutatnunk olvasóinknak, magukat a fotókat látva meg pláne.

Sokkal több sajnos nem derül ki az alkotóról, legfeljebb annyi, hogy természetesen maga is Kalocsáról származik és “a népművészet mai alkalmazása foglalkoztatja”.


Mindenképpen kattinson a képre! Galéria nyílik!
Fotó: Varga György / MTI

A jelek szerint a fenti művészi program nem valamiféle absztrakt irányzat keretein belül, hanem szó szerint értelmezendő: Szabó Éva konktéran telehímzett egy robogót, a fehér járművon alig maradt pár négyzetcentiméter üres hely – ahogy azt egy tisztességes kalocsai mintás darabtól el is várnánk.

Hogy az akció piacképes üzlet, időigényes hobbi vagy előremutató művészeti elgondolás, azt mindenki döntse el maga, mindenesetre jóleső érzés nézni a kisebb sztárként fel-alá furkázó nénit a Váci utcai fröccsöntött hungarikumok és a politikai botrányt kavaró népies olimpiai formaruhák korában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik