Élet-Stílus

Pattanásokra és a foltos szőnyegre is jó a fogkrém

Tévedés, hogy a fogkrém csak a szájban képes kifejteni jótékony hatását.

Amellett, hogy tisztítja és – mostanában már – fehéríti is fogainkat, felveszi a kesztyűt a rossz lehelettel szemben és még a baktériumok ellen is véd, minden fogkrém sok másra is jó. Ha hisszük, ha nem tisztítószerként, kozmetikumként sőt, akár gyógyszerként is megállják a helyüket.

Nézzünk most 10 egyéb területet, ahol bátran kipróbálhatjuk a fogkrémünk szuperképességét.

1. Szagtalanítja a kezünket

A háziasszonyok gyakran szembesülnek azzal, hogy hagymaszeletelés, halpucolás vagy épp fokhagymatisztítás után kezükön még hosszú ideig érzik, a jellegzetes, semmivel sem összetéveszthető szagot. Ezellen a fogkrém hatékony fegyver lehet, ha egy borsónyit elmasszírozunk a tenyerünkben, majd alaposan kezet mosunk.

2. Tisztítja az ékszereket

Fémből készült ékszereink meg fogják köszönni, ha egy kevés fogkrémmel polírozzuk át őket. A durván koszos felületekhez ettől függetlenül egy borsónyi adagnál nagyobbra van szükség: ilyen esetekben oldjunk fel nagyobb adagot egy csésze vízben, majd áztassuk benne az ékszert. Figyeljünk arra, hogy a gyöngyöket ne fogkrémmel pucoljuk, mert összekarcolhatja.

3. Eltünteti a zsírkrétát a tapétáról

4. Fényesíti a körmöket

Pont úgy, mint a fogaink esetében, a fogkrém hatékony tisztítószer az ujj- és lábkörmeinken is. Ha egy puha sörtéjű fogkefével rendszeresen átpolírozzuk őket, erősek és fényesek lseznek.

5. Szagtalanítja a tejesüveget

6. Eltünteti a szappan és vízkőlerakódásokat

Nem csak a különböző agresszív tisztítószerek jöhetnek szóba, ha a makacs vízkőfoltokat szeretnénk eltüntetni, például a zuhanykabinból. Akkor csináljuk a legjobban, ha a fogkrémet először hagyjuk egy kicsit megszáradni a felületen, majd ezután kezdjük el dörzsölni.

7. Pattanás, herpesz és rovarcsípés kezelésére

Még mielőtt nekilátunk és egyesével kinyomkodjuk a pattanásokat, érdemes kipróbálni, hogy előtte kis adagnyi fogkrémmel kezeljük őket. Hagyjuk megszáradni, majd ezután bő, meleg vízzel leöblítjük. A fogkrémben lévő anyagok szárítják a bőrt és csökkentik a gyulladást, épp ezért remek szolgálatot tehet darázs- vagy méhcsípés esetén is.

8. Krómfelületek polírozására

9. Szőnyegek és kárpitok tisztítására

10. Eltünteti a pohárnyomokat a fából készült bútorainkról

Ajánlott videó

Olvasói sztorik