Élet-Stílus

A Nutella tényleg nem egészséges

Egy amerikai asszony kártérítést kapott, mert minden további nélkül elhitte, hogy a Nutella nem édesség.

Míg a többség egészségügyi vizsgálatok nélkül is átlátott a szitán és tisztában volt azzal, hogy a Nutella – bármennyire hangoztatja is a reklám – inkább édesség, semmint az egészséges reggeli elengedhetetlen része, egy San Diego-i anyuka pert nyert a naivitásának köszönhetően. A 4 éves kislányát nevelő anyuka 3,05 millió dollárt kapott, mert elhitte, hogy az egészséges reggeli a csokoládés, mogyorós, cukros és pálmaolajas édességgel kezdődik.

A bíróság döntésének értelmében, a gyártónak egyébként nemcsak az anyukát kell kártalanítani, hanem mindenki mást is, aki a reklám sugárzásának ideje alatt akár csak egy üveg Nutellát is vásárolt. Vagyis bárki, aki 2008. január elseje és 2012. február 3-a között vett a termékből, nyugodtan reklamálhat a gyártónál: üvegenként 4 dollár kártérítést kaphat mindenki (családonként pedig maximum 20 dollárt).

A gyártó Ferrero egyébként belement abba is, hogy hosszú idő után lecserélje a kifogásolt reklámfilmet, sőt, átszervezik a cég hivatalos weboldalát is, hogy biztosan ne vezessen félre többet senkit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik