Élet-Stílus

A gyerek jobban jár, ha nem a szülőtől tanul vezetni

Rossz példát mutatnak a felnőttek: a gyerekek többsége gyakran látja őket dühöngeni, mobilozni és veszekedni a volán mögött.

Egy a vezetési szokásokra vonatkozó felmérésből kiderült az is, hogy annak ellenére, hogy a szülők olykor a mobiltelefon miatt fél kézzel, vagy a düh miatt agresszíven vezetnek, a gyerekek biztonságban érzik magukat. A szakemberek ettől függetlenül nem örülnek az eredményeknek: szerintük a szülőknek igenis viselkedési mintát kellene adniuk a gyermekeiknek, ami alól nem kivétel az autóvezetés sem.

Az erre vonatkozó felmérést egyébként Németországban készítették úgy, hogy megkérdezték a gyerekeket. A válaszokból kiderült, hogy a szülők az esetek többségében (75%-ban) dühöngenek, 41%-ban veszekednek és 20%-ban mobiltelefonálnak. Általában az édesapa vezetési stílusa az agresszívebb, gyorsabban is vezet, mint az anya, a gyerekek nagy része mégis az apa vezetési stílusával elégedettebb inkább.

A válaszokból az is kiderült, hogy a gyerekeket nem hagyta hidegen a volán mögötti viselkedés: közülük sokan nyugtalanok (22%), mérgesek (10%), kevesebben szégyenkezni és félni kezdenek ilyenkor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik