Élet-Stílus

Legyél Valentine, légy szupermodell!

Jelentkezz és változz Te is modellé! Ezzel a felhívással indul országos és határon túli felfedező útra a VM Model, hazánk piacvezető nemzetközi modellügynöksége.

A Pethő Bálint által Győrben alapított, majd Budapestre költözött VM mára az egyik legsikeresebb hazai szereplője a nemzetközi divatvilágnak. Tizenkét modellt vittek ki az idei divathetekre New Yorkba, Londonba, Párizsba és Milánóba a legnagyobb ügynökségekhez. Közülük kilencen a hivatalos show csomagokba kerültek és összesen több mint 100 bemutatón szerepeltek az említett 4 divatfővárosban, ez pedig olyan siker, amilyenre Magyarországon eddig nem volt példa. Köztük volt az a mindössze 17 éves Kate Kondás, azaz Kondás Kata is, aki a VM Supermodel 2009 verseny győzteseként lépett ki a nagyvilágba.

Idén februárban pedig, New Yorkban ő vonult végig elsőként a kifutón, az egyik legnagyobb bemutatón, a Calvin Klein Show fináléjában. Ugyancsak vele kezdődött és végződött Párizsban a Gaultier bemutató is. A show és Kata sikere kapcsán egy interjúban Pethő Bálint így fogalmazott: „Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni ezt az egészet: elkezdünk dolgozni egy átlagos iskolás kislánnyal, és három év múlva New York legmenőbb kifutóján sétál 17 évesen, kész nőként, magabiztosan és büszkén, hiszen beteljesült az álma, és a miénk is. Mindezt, pedig együtt értük el. Felejthetetlen pillanatok ezek, amiket senki sem tud elvenni tőlem.”

A határon túli gyöngyszemek közül az észak-komáromi Greta Danisova is eldicsekedhet azzal, hogy hat show résztvevője volt ősszel Londonban, és nagy sikert hozott neki az idei milánói divathét is.

Az eddigi négy Supermodel verseny felfedezettjeinek átváltozása megdöbbentő. Fegyelmezetten, felelősségteljesen vágnak neki a nagy utazásoknak, keményen dolgoznak, és mellette magántanulókként az iskolapadban is jól teljesítenek. Bámulatosan tudnak alkalmazkodni az elvárásokhoz, és szép barátságokat kötnek a világ minden tájáról érkező modellekkel a szállásokon. Önállóan ellátják magukat, van, aki főz, van, aki szabadidejében múzeumokat látogat, vagy éppen csak tesznek egy laza sétát a varázslatos helyszíneken. Kiruccannak Párizsba, aztán irány Tokyo, Thaiföld, Berlin, Athén, vagy New York, na és persze mindezért jó fizetséget kapnak a tehetséges szépségek.

A Valentine Supermodel verseny különlegessége, hogy a világ legnagyobb ügynökségeitől jön egy-egy zsűritag. A döntősök akár a budapesti gála helyszínén szerződést kaphatnak a kezükbe, hiszen a bírák azért jönnek, hogy új arcokat keressenek. Az idei hathetes roadshow célja a döntős tizenkét lány kiválasztása. Őket egy felkészítő táborba viszik, tesztfotók készülnek róluk, így a verseny végén már saját modell könyvvel rendelkeznek, amit nemzetközi szinten is használhatnak.  Gyakorolják a járást, felkészítik őket a válogatásokra, így külföldön már senkit nem érhet meglepetés. Mindezt teljesen ingyenesen, hiszen a megmérettetésnek nincs se nevezési, se részvételi díja, csak a jelentkezők adottságai számítanak.

A megmérettetés alatt a fotósokat, bookereket és a lányokat is rengeteg stressz éri, hogy folyamatosan jól teljesítsenek, és a maximumot mutassák magukból a zsűri előtt. Ezekben a helyzetekben mutatkozik meg az, hogy melyik lány hogy veszi az akadályokat, milyen a valódi személyisége, könnyen lehet-e vele dolgozni. Ezeknek a tulajdonságoknak a későbbiekben is nagy jelentősége van, hiszen egy modell legerősebb fegyvere a személyisége. A zsűriben olyan nemzetközi ügynökségek bookerei foglalnak helyet, mint a világ jelenlegi első számú ügynöksége, az IMG, a párizsi Nathalie, a londoni Storm, az amerikai New York Models és MC2, a milánói Why Not és Monster, a spanyol  Uno és Traffic, a német Mega és Iconic, a bécsi Tempo, vagy a tokyoi Image.

A legnagyobb közösségi oldalon a verseny saját adatlapján megtalálható az a sorozat, ami egy vezető hazai divatblogon indult a verseny felfedezettjeinek kalandjairól, ugyanitt a helyszínekről, időpontokról, feltételekről is tájékozódhatnak az érdeklődők. Vesztenivaló nincs, hiszen a leghitelesebb forrásból tudhatja meg a jelentkező, hogy érdemes-e próbálkoznia a divat világában.

A Valentine Supermodel 2012 első válogatásait térségünkben tartják. Április 27-én a szombathelyi Fő téren, 28-án Sopronban a Höflányi u. 1O. szám alatt, 29-én pedig Győrött, az Árkádban várják a csinos és agilis hölgyeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik