Élet-Stílus

Virágzó üzlet a mellmasszázs

Kínában egyre több friss anyuka kéri profi masszőrök segítségét, hogy megszabaduljon a feszülő mell miatti fájdalomtól.

2007 óta nagyot fordult a világ a kínai mellmasszőrökkel: míg 5 éve kizárt dolog volt, hogy bármelyikük – legyen bármilyen képzett szakember – megéljen foglalkozásából, mostanra már saját bevallásuk szerint is alig győzik a munkát. Mindezt annak köszönhetik, hogy Kínában is egyre kevesebb gyerek születik, a fiatal anyák pedig odafigyelnek arra, hogy minden lehetségeset megadjanak gyermeküknek. Kezdve például az anyatejjel, tápszer helyett.

Mit csinálnak a mellmasszőrök?

Friss anyukákat szabadítanak meg a mellfeszülés fájdalmától azzal, hogy szó szerint kimasszírozzák mellükből az anyatejet. Persze a fájdalom és a megindulni nem akaró tej problémája Kínában sem új keletű: a friss anyukák rendszeresen tapasztalják, ám néhány évvel ezelőttig jobbára rokonok és bábaasszonyok segítségét kérték ilyen esetekben.

A masszőrök ellentétben a bábákkal nemcsak hagyományos technikákkal dolgoznak, hanem modern módszerekkel is: például azzal, hogy az akupunktúrás pontokat masszírozzák. Az orvosok szerint egy-egy ilyen masszázs még hasznos is, persze csakis akkor, ha azt avatott kezek végzik. A hozzá nem értő, önjelölt “szakemberek” viszont veszélyesek lehetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik