Élet-Stílus

Felszolgáló a világ legszebb arca

8000 szépség közül egy 18 éves brit lány arca bizonyult a legtökéletesebbnek.

Hogy milyen a tökéletes női arc? Nehéz kérdés: Leonardo Da Vinci egy egész életet szánt arra, hogy megrajzolja, míg a matematikusok évszázadok óta próbálják számokkal leírni a kiszámolhatatlant.


A tökéletes arc egyszer vállalkozási ismereteket szeretne tanulni az egyetemen

Nos, Florence Colgate ezek szerint elképesztően szerencsés, hiszen naponta egyszer biztosan szembetalálkozik vele: a tükörben. A 18 éves végtelenül szerény, pszichológia és földrajz szakos lányt, aki hétvégente egy gyorsétteremben szolgál fel, barátai és rokonai nevezték be arra a versenyre, ami a legszebb arcot kereste.

Szépség számokban – ez kell a tökéletes archoz:
– a pupillák közötti távolság éppen a fele kell, hogy legyen a két fül közötti távolságnak
– a száj és a szemek közti relatív távolság legyen éppen a harmada a hajvonal és az áll távolságának

Florence természetes szépségével a versenyen, ahol a zsűri előtt smink nélkül kellett megjelenniük, egy igazolással arról, hogy nem vettek részt botoxkezelésen, se plasztikai műtéten, végül mind a 8000 vetélytársat maga mögé utasította. A szakemberek szerint azért, mert arca szinte tökéletesen szimmetrikus, optimális a távolság a szemei között és a szája, homloka, sőt az álla is pont annyira arányos, amennyire kell.

A hírességek közül egyébként Shania Twain, Liz Hurley és Jessica Alba arca veszi fel a versenyt Florence arcának szépségével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik