Élet-Stílus

Naponta 7 liter kólát ivott: belehalt

A 30 éves új-zélandi nő szívinfarktusban halt meg, részben a töménytelen mennyiségű kóla miatt, amit naponta ivott.

Harris Hodgkinsonnak a kóla volt az első gondolata ébredés után és az utolsó elalvás előtt: az ágya mellett mindig volt az italból és napközben is alig-alig lehetett látni kólásüveg vagy doboz nélkül – legalábbis a férje elmondása alapján.

Függő volt. Ami önmagában még nem lett volna baj, csakhogy a 30 éves nő – két gyermek édesanyja – már-már káros szenvedélye mellett sem volt hajlandó egészségesen élni. Alig evett, ráadásul erős dohányosként naponta legalább 30 szál cigarettát elfüstölt.

A halála előtti hónapban már állandó fáradtságra és magas vérnyomásra panaszkodott, ezt orvosai szerint valószínűleg a kritikusan alacsony kálium- és a túl magas koffeinszintje együtt okozta, és ami végül a halálos szívinfarktusához vezetett.

Az orvosok Mrs. Hodgkinson halála után elmondták, a tragédiáért közel sem csak a kóla felelős, persze ha a nő nem itta volna ilyen nagy mennyiségben és mellette odafigyelt volna arra, hogy egészségesen, változatosan táplálkozzon és rendszeresen mozogjon, még ma is élhetne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik