Élet-Stílus

A 30-as nők tényleg mindenkinél jobbak?

Állítólag azért erkölcsösebbek, mint a férfiak, mert nem eszik meg az utolsó kanál jégkrémet.

Legalábbis ez az elmélet is szerepel abban a kutatásban, amit Roger Steare professzor mutatott be a nagyközönségnek a közelmúltban. A szakember vizsgálatához 200 országból 60 ezer önkéntes csatlakozott és válaszolt kérdésekre a legkülönbözőbb témákban.

Steare arra volt kíváncsi, hogyan befolyásolja az életkorunk az erkölcsösségünket, és arra jutott, hogy az idő előrehaladtával mindenki változtat a viselkedésén, lazít a görcsösségén, de ez a 30-as nőknek válik leginkább előnyére. A korosztály ugyanis – a többi korcsoporttól eltérően – egyáltalán nem görcsöl a tökéletes munkahely miatt – az esetek jó részében ugyanis tisztában vannak már azzal, hogy mit szeretnének és azt is, hogy hol keressék -, emellett a házasság-gyerekvállalás-család hármas sem nyomasztja őket annyira, mint az idősebbeket, vagy adott esetben a fiatalabbakat.

A doktor utalt arra is, hogy az erkölcsösség tekintetében nagy különbség van a két nem között: szerinte a férfiak egy idő után „túl lazák” lesznek erkölcs tekintetében, ami ha nem vigyáznak, nemtörődömségbe csaphat át. Ezzel magyarázta, hogy – mint a válaszokból kiderült – a férfiak között többen vannak azok, akik lelkiismeret-furdalás nélkül bekanalazzák az utolsó adag jégkrémet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik