Élet-Stílus

Álomsminkek, szigorúan alkalmakra

Minden nő szereti a kencéket, és a gyönyörű sminkeket. A mindennapokban elég egy szolid alap, buliba és alkalmakra viszont alkalmazhatunk egészen extrém festéseket is.

A smink akarva-akaratlanul beivódott a gyengébbik nem mindennapjaiba. A különböző kozmetikumokkal eltüntethetjük bőrhibáinkat, a szemünk alatt éktelenkedő karikákat, de a színekkel kihangsúlyozhatjuk adottságainkat is. Egy jól sikerült smink pedig nemcsak komfortérzetünket, de nőies mivoltunkat is hangsúlyossá teszi.

A hétköznapokban nem kell túlzásokba esni, munkába menet elég egy kis alapozót, szempillaspirált, tust és egy finom rúzst felvinni. Bálokba, bulikba, különböző alkalmakra készülve viszont elengedhetjük fantáziánkat.

A hangsúlyosabb szemhéjfestékkel, vagy éppen a többféle árnyalatból elkészített összeállítások mellett, napjainkban a minták is megjelentek a sminkekben. A nonfiguratív, lepkével, virágokkal kombinált motívumok igazán elragadóak lehetnek, persze csak akkor, ha illeszkednek viseletünkhöz az arcunkra festett rajzok.

Nem érdemes megfeledkezni a szempillákról sem. Az óriás tincseket a kozmetikusok már 3D-s eljárással is feltehetik, ez a módszer többhetes garanciát ad arra, hogy megmaradjanak pilláink.

smink: Gila Olga

Ha igazán bevállalós csaj vagy, érdemes ellesned Dudás Barbara munkáit. Az Európa-bajnok sminkmester, és többszörös testfestő világbajnok nem kíméli a festékeket, felken azokból bőven a pofira ha kell, persze mindezt ízlésesen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik