Élet-Stílus

Pánikroham a nadrágtól?

Alakformáló nadrág és push-up melltartó: nem csak a külsőnkre hatnak, hanem az egészségünkre is.

A nők nagy része esküszik például az alakformáló fehérneműkre: egyrészt mert gyorsan és látványosan rejtik el a felesleget, másrészt mert magabiztosságot kölcsönöznek a fellépésüknek. Ez idáig mind szép és jó, csakhogy a viseléskor figyelmen kívül hagynak egy rakás egészségügyi kockázatot.

 

Tudták például, hogy az alakformálók állandó viselői a gyomorégést és a szívdobogás érzését kockáztatják? Hogy csak az enyhébb egészségügyi kockázatokat említsük és ne beszéljünk a szapora légzésről vagy a pánikrohamokról, amit szintén kiválthat egy-egy ilyen szűkebb darab.

A szakemberek szerint az alakformáló ruhadarabokról minden nőnek tudnia kell, hogy ezek a 21. század fűzői, amiknek éppen olyan egészségügyi kockázatai vannak, mint mondjuk anno a fűzőnek voltak. A has aljára nehezedő, megnövekedett nyomás például visszafelé tolja a gyomorsavat, amivel rövid idő alatt gyomorégést vagy savas felböfögést okozhat. Mindez hosszú távon veszélyes is lehet: állandó gyulladást okoz a nyelőcsőben, extrém esetben rákot is.

Egészségügyi szempontból pontosan ugyanilyen veszélyes a túl szűk farmer is: ám itt a gyomort érintő nyomáson túl a lábakra is komoly veszély leselkedik. A túl szűk farmer szára károsítja az idegeket, zsibbadást és égést okoz.

A nadrágok mellett érdemes odafigyelni a cipők, a fehérneműk, a gallérok és a melltartók milyenségére is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik