Élet-Stílus

Extrém módon kínozzák magukat a menyasszonyok

Van, aki csővel az orrában mászkál hetekig, csak hogy bombaformában legyen.

A tökéletes külsőért folytatott harc úgy tűnik, nem ismer határokat. Különösen nem az esküvők előtt, pláne nem a menyasszonyoknál. Ezt bizonyítja az a legújabb trend, ami mostanra már az Egyesült Államokban is kezd elterjedni és ami a plusz kilókat célozza meg.

Míg a menyasszonyok korábban egyszerű wellnessnapokkal készültek és profi szakembereket a haj és a smink elkészítésére kértek fel, addig ma az alak is legalább ennyire fontos. Épp ezért hódítanak a villámdiéták, méghozzá a legextrémebb fajtából.

Az egyik ilyen az E-K-diétának nevezett módszer, ami tulajdonképpen 800 kalóriában limitálja az egy nap elfogyasztott kalória mennyiségét. Hogy képes minderre? Úgy, hogy a menyasszonyjelölt a napi táplálékot egy az orron keresztül a gyomorba vezetett csövön kapja. Napokig. Az egyik így diétázó elmondta, a cső miatt sokáig az utcára sem mert kimenni, mert az emberek betegnek, vagy ami még rosszabb haldoklónak nézték.

Az 1500 dollárba – átszámolva 340 ezer forintba – kerülő módszer pontosan úgy működik, mint az Atkins vagy a Dukans diéta. A menyasszony napokig fehérjében és proteinekben gazdag tápanyagot kap, csak nem szilárd állapotban, hanem egy csövön keresztül. A módszer a spanyoloknál és az olaszoknál évek óta nagyon népszerű – főleg hatékonysága miatt -, az Egyesült Államokban azonban még csak most kezd elterjedni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik