Élet-Stílus

Föld alá és erkélymedencébe csábítanak a luxushotelek

A világ első föld alatti szállodája, ha minden jól megy, 2015-ben nyithatja meg kapuit. Addig azonban elkészülnek az első erkélymedencés lakások.

A luxusszálló tervei már évek óta kész vannak, ám a kivitelező, brit építészcsapat, akik a szakmában korábban a dubaji Burdzs al-Arab hotellel tették le névjegyüket, még csak a közelmúltban kezdtek hozzá az építkezéshez. A kisebb csúszásban közrejátszott az is, hogy amikor a sanghajiak megtudták, hogy a komplexum építéséhez egy 100 méter mély és 240 méter hosszú medencére van szükség, vadul tiltakozni kezdtek.


Forrás: shanghaiist.com

Később megnyugodtak, hiszen a 19 emeletes, modern és visszafogott épület 45 kilométerre lesz a fővárostól, ráadásul a környezetébe is beleillik. Arról már nem is beszélve, hogy a kivitelezéskor odafigyeltek a környezetvédelmi szempontokra is: a hotelt geotermikus energiatermelő és fűtési rendszerrel szerelik fel, emellett zöld teraszokat is kialakítanak benne.


Forrás: shanghaiist.com

A várhatóan 2014 végén, 2015 elején elkészülő szálloda különlegessége, hogy 100 méterre nyúlik a föld mélyébe, ami azt jelenti, hogy 19 emeletéből 16 föld alatti lesz. A készítők a föld alatti élmény vonzerejére alapoztak akkor is, amikor a hotel alá 10 méter magas akváriumot és egy éttermet is készítettek.

A mumbai Borivaliban épülő, erkélymedencés felhőkarcolóra azonban nem kell 2015-ig várni. Az ottani építészeti remekmű szexepilje a lebegű medence lesz, így ha az ottlakók kilépnek az erkélyre, muskátli és egyéb virágcserepes növények helyett egy ministrandba fognak belebotlani. Csupán arra kell majd ügyelniük, hogy ne próbáljanak meg fejest ugrani, valamint vadul tempózni kezdeni az üvegfalú medencében, mert akár halálos balesethez is vezethet.

Forrás: heraldsun.com.uk

Az Aquaria Grande névre keresztelt, 37 emeletes felhőkarcoló építése jelenleg is tart, a dizájnjáért pedig a hongkongi székhelyű építész, James Law és az indiai Wadhwa Group ingatlaniroda felel. A projektet azonban többen vitatják, – sőt egyesek „építészeti rémálomként” emlegetik – mondván a medencében lubickoló könnyen lezuhanhat.

Forrás: heraldsun.com.uk

Mindenesetre az építészeti műremekben 200 lakást, háromszintes parkolót, valamint wellness-részleget (fitnesz, szauna, jacuzz, stb.) is kialakítanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik