Élet-Stílus

5 dolog, amit jó tudni az édesítőszerekről

A sztíviától a szacharinig

Az intenzív édesítőszerek legnagyobb előnye a cukorhoz képest, hogy szinte kalóriamentesek, vagyis nem szolgáltatnak számottevő energiát a szervezet számára, nem emelik a vércukorszintet sem. Lássunk néhány fontos tényt!

A szacharin a legrégebbi mesterséges édesítőszerünk. Édesítőhatása a cukoréhoz képest kb. 300-500-szoros. Főzéskor vigyázni kell vele, mert forralás hatására fémes ízű melléktermék keletkezik belőle. Ezért inkább érdemes a már kihűlt ételhez adni vagy hideg ételek, italok (pl. limonádé) készítéséhez felhasználni.

A ciklamát kb. 35-50-szer édesebb, mint a cukor, főzéshez, sütéshez vagy akár befőzéshez is jól használható.

Az aceszulfám-K édesítőereje kb. 200-szoros a cukoréhoz képest.

Ha szeretne még többet megtudni az édesítőkről, akkor kattintson ide.

Forrás:

5 dolog, amit jó tudni az édesítőkről (Házipatika)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.