Élet-Stílus

Menekülnek a britek az olimpia elől

A szigetországban élők az ötkarikás játékok miatt sem mondanak le az éves nyaralásukról. Külföldre iszkolnak, mert tartanak az olimpiai káosztól.

A briteknek csupán 7 százaléka tervezi azt, hogy a szigetországban marad a londoni ötkarikás játékok idején, és nyomon követi a sporteseményeket. Sőt még profitálni is igyekszik belőle: ha lehetőség adódik, akkor kiadja a lakását, házát az olimpiára érkező turistáknak.

A szigetországban élőknek a 12 százaléka azonban azt tervezi, hogy eliszkol az olimpiai káosz elől (különösen a londoniak), és külföldre megy pihenni – derül ki egy friss felmérésből. A britek egyharmada már betáblázta a nyaralását, még pedig pontosan az olimpia idejére. Elsősorban a szigetország tengerpartjaira menekülnek a sporteseményekre éhes tömeg elől. Ám a spanyolországi Baleár-szigetek és Florida ugyancsak népszerű úti célnak számít azoknak a briteknek a körében, akik külföldre utaznak a júliusi-augusztusi időszakban.

Az utazást tervezők kétharmada elsősorban európai desztinációkban gondolkodik, Spanyolország (a Kanári-szigeteki Morro Jable tengerpartja, stb.) a legnépszerűbb közöttük. Mindemellett az utazási irodák foglalásaiban Hollandia, Németország, Ausztrália, Franciaország, Olaszország és Belgium ugyancsak előkelő helyen szerepel. Ám egyesek a „minél messzebb, annál jobb” elvet valják, így akár Vietnam és Thaiföld is szóba jöhet.

A londoniak közül elsősorban a Weymouthban és Windsorban élők szeretnének eliszkolni az olimpia elől. A prognózisok szerint körülbelül 1,3 millió fővárosi megy nyaralni, őket pedig nagyjából 4-5 millió turista váltja az olimpia alatt, legalábbis a szervezők reményei szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik