Élet-Stílus

Mentőt hívott a kutya, ezzel megmentette az életét

George, a két éves basset hound alighanem megfulladt volna, ha nem hívja véletlenül a segélyhívót.

Igazi csodának számít Nagy-Britanniában a két éves George megmenekülésének története: a négylábú ugyanis saját életét mentette meg azzal, hogy teljesen véletlenül, kihívta magához a rendőröket.

A kiskutya egyedül maradt otthon és játék közben belegabalyodott a család telefonjának kábeleibe. Miközben próbált szabadulni, egyre jobban belegabalyodott a zsinórba, ami végül már a nyakára is rátekeredett. A megrémült állat közben le is rántotta a készüléket – és annak ellenére, hogy egy régi, tárcsázós telefon volt – tappancsával sikerült felhívnia a brit segélyhívót (999).

A vonal másik végén lévő operátor azonnal továbbította a címet a rendőröknek, mert azt hitte valakit támadás ért, vagy olyan komoly sérülés, hogy nem bír beleszólni a telefonba. A kiérkező egyenruhásokat végül a szomszéd engedte be – mielőtt azok betörték volna az ajtót -, akinek volt kulcsa a lakáshoz.

Ő találta meg George-ot is, a kábelek közé szorulva, akit azonnal kiszabadított. „A kiskutyánk elképesztően szerencsés, ha nem hívta volna a rendőröket, könnyen előfordulhatott volna, hogy megfullad, mire hazaérünk” – mondta el később a megkönnyebbült gazdi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik