Élet-Stílus

A fogamzásgátlótól tovább tart a kapcsolat, de rosszabb a szex

A szakemberek azt javasolják azoknak, akik meg akarnak győződni arról, hogy valóban szerelmesek-e, hogy szüneteltessék a tablettát.

A fogamzásgátlóban található hormonok miatt ugyanis először felborul, majd átalakul a hormonok szintje, ami a szakemberek szerint még a párválasztást is befolyásolhatja. Dr. Craig Roberts, a Stirling Egyetem orvosa szerint a tabletta egyik mellékhatásának tekinthető az, hogy a nők felhagynak a macsó pasik üldözésével és olyan férfit választanak, akinek nem a külseje az erőssége, hanem a megbízhatósága. Erre alapozva azt tanácsolja a házasodni készülő fiataloknak, hogy ha biztosra szeretnének menni, az esküvő előtt mindenképp szüneteltessék a tablettát néhány hónapra. Így meggyőződhetnek arról, extra hormonok nélkül is vonzónak találják-e választottjukat.

A szakember kijelentéseit egyébként egy olyan vizsgálatra alapozza, amit 2500, a világ minden tájáról megkérdezett nők válaszai alapján készített. Ebből kiderült, hogy azok a házas anyukák, akik fogamzásgátló tablettát szednek, kevésbé elégedettek párjuk külsejével, illetve hálószobai teljesítményével, cserébe az élet más területein tökéletesen elégedettek párjukkal, épp ezért nem fontolgatják a válást sem.

Roberts eredményeiből az is kiderült, hogy a tabletta épp emiatt megnövelte a párok által együtt töltött időt – átlagosan két évvel -: azok, akik fogamzásgátlót szedtek, kisebb eséllyel szakítottak, vagy váltak el, mint a más módon védekezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik