Élet-Stílus

Ezért csodaszer a kivi

A csúnyácska, savanykás kivit már évekkel ezelőtt szupergyümölcsnek kiáltották ki, úgy néz ki, egyáltalán nem ok nélkül.

Bár a kiviről már régóta tudjuk, hogy antioxidáns-tartalmának köszönhetően jó hatással van a szervezet egészségére, azt senki sem gondolta volna eddig, hogy bizonyos esetekben nélkülözhetetlen lenne. Pedig így van.

Egy friss dán vizsgálat, amit Rune Blomhoff és munkatársai végeztek éveken át, ugyanis most azt bizonyította, hogy a rendszeres kivifogyasztás hatékony vérnyomáscsökkentő, mert a benne lévő anyagok gátolják a véralvadás alapjául szolgáló vérlemezkék összecsapódását.

Az orvosok mindezt 100, magas vérnyomás szempontjából emelkedett kockázattal élő férfi (akik túlsúlyosak és erős dohányosak) bizonyították, akiknél a rendszeres – napi három darab – kivi látványosan csökkentette a vérnyomást, már azoknál is, akiknek még csak épp emelkedni kezdett.

A Kínából érkezett gyümölcs nem csak emiatt nélkülözhetetlen: ráadásul gátolta a vérnyomást növelő enzim hatását és csökkentette a véralvadási készséget is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik