Élet-Stílus

Hampel-féle tradíció

Kulturális örökségünk a népviselet – vallja Hampel Katalin, aki a napokban Győrben mutatta be motívumokkal tűzdelt ruháit.

Ritka, de különleges alkalom volt a szombat esti divat-show az Esterházy-palotában. A díszes termekben ugyanis a neves divattervező, Hampel Katalin ruhái vonultak fel, a „stílus és tradíció” mottó jegyében. A pesti szalonnal is büszkélkedő művészt teltház fogadta a Városi Művészeti Múzeum épületében, ami a gyönyörű ruháknak, és a zenés darabokkal fellépő, Sasvári Sándornak is köszönhető.

Az elismert kreátor két évtizede kutatja a nemzeti viselet motívum kincseit, és az ebből fakadó zsinóros, paszományos, nemes anyagokból készült kollekciók már nemzetközileg is keresett darabok. A tervező szerint nemzeti kultúránk fontos része a magyar viselet, amely napjainkig hat az európai divatra. „Igyekszem a jellemző formákat, motívumokat úgy belecsempészni a mai ruhákba, hogy azok modernek, hordhatók legyenek, mégis tükrözzék a magyar tradíciókat, a ránk hagyott örökséget” – mondta a Győr24-nek a divattervező. És valóban, a kifutón végigvonuló szettek – mind az alkalmi, mind a hétköznapi, mind pedig az esküvői összeállítások – kivétel nélkül fiatalosak, és divatosak voltak a modelleken.

Az esten Serfőzőné Tóth Andrea, az önkormányzat kulturális részlegének főosztályvezetője és Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester felesége is magára öltött, egy-egy igazi, Hampel-féle remekművet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik