Élet-Stílus

Egy kisfiú, aki minden ételre allergiás

A 9 éves Joshua semmit nem ehet, amit kortársai: már egy szelet kenyér is megölheti.

Pont úgy néz ki, mint bármelyik kortársa: ugyanolyan eleven, érdeklődő, játékos, mint a 9 évesek, a különbség csupán annyi, hogy Joshua egy szörnyen ritka allergiában szenved, az Eosinophil Esophagitisben, ami szélsőséges esetben akár meg is ölheti.

Joshua édesanyja, Cara elmondta, hogy fia súlyos allergiás rohamot kap a sült krumplitól, a pizzától, a fagylalttól, a mogyoróvajtól, a lekvártól és a tejtermékektől is, egyszóval mindentől, amit más gyerekek a legszívesebben esznek. Ez azt jelenti, hogy ha ezekből csak egy falattal is eszik, fulladni és hányni kezd, hasmenést kap, súlyos esetben elzáródhat a légcsöve is. A kisfiú csupán egyetlen dolgot ehet nyugodt szívvel: bébiételt, ezenkívül a szükséges tápanyagokat egy speciális keverékből nyeri, amit a gyomrába vezetett csövön keresztül kap meg.

A kisfiú egyébként nemcsak a megevett ételekre, de azok illatára is allergiás, így családjának hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy Joshua jelenlétében egyáltalán nem ehetnek, az ételeket pedig a házon kívül, a verandán kell főzniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik