Élet-Stílus

Gubanc van a hajaddal? Fésüld ki a problémát!

A téli mínuszok, a száraz hidegek és a csapadékos, szeles időjárás mind-mind negatív hatással vannak hajkoronánkra. De otthoni praktikákkal megőrizheted tincseid szépségét!

Hajunkra, mint a testrészünk oly sok szegletére minden időszakban, télen-nyáron figyelni kell. Egy dögös nő első ismérvei: a jól ápolt bőr, a szép körmök, a hófehér fogak, na és persze a gyönyörű hajzuhatag. Hogy a téli kiszáradástól, töredezéstől is megtudd védeni lófarkadat, elég, ha némi alapanyagból házi „orvossággal” kúrálod fürtjeidet.

Állítsuk meg a hajhullást!

Hajunk ápolásakor első a megelőzés. Télen egy trendi kötött sapkával megvédheted fejtakaródat a csípős hideg ellen, így nem fázik meg a bőröd és nem korpásodik be a hajad sem. Ha viszont már megvan a baj, és a korpák mellett a hajhullással is fel kell venned a harcot, akkor ideje bevetned a könnyen elkészíthető recepteket! Bioboltokban már kapható virágpor, amelyből ha étkezés előtt egy-egy kiskanálnyi adagot megeszel, három-négy hét elteltével forradalmi változást érzékelhetsz. A hajhullásra az olívaolaj is jó ellenszer lehet: este masszírozd be finoman fejbőrödbe, tegyél rá törölközőt és reggelig hagyd hatni a pakolást. Ezután langyos vízzel öblítsd le. Ha viszont nem vagy híve a hosszú kezeléseknek, akkor hajmosás után öblítsd le fürtjeidet almaecettel, fél órát pihentesd majd újra öblítsd le. A hajveszteség jelentősen csökkenhet.

Ha már nem hullik, akkor dúsíts!

Elsőre kicsit furcsának tűnhet, de a sör dús lombot kölcsönözhet fejünknek! Sőt, a habzó alkohol serkenti a hajnövekedést és sörényed dússá, lágy tapintásúvá válik. Alkalmazása egyszerű: hagyományos mosás után önts egy liter vízhez fél üveg sört, az eleggyel mosd át a frizurád, majd szárítsd meg. Kiöblíteni nem szükséges, hiszen száradás után a formázást is megkönnyíti, jellegzetes illata pedig gyorsan tovaszáll…

Ragyogjon, mint a sztároké

Ha szeretnél üde, csillogó hajat, használj jojobaolajat. Masszírozd a fejbőrödbe és végig a hajszálakra az illatos csodaszert, majd reggel mosd le. A fokozottabb csillogás elérése érdekében festett hajra kifejlesztett samponnal tisztítsd meg koronádat. A végeredmény ellenállhatatlan!

A leírt tippeket, ha információnk nem csal Rubint Réka is alkalmazza, nem véletlen tehát, hogy a fitness ladynek nemcsak az alakja, de a haja is gyönyörű.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik