Élet-Stílus

Pucér jóga – csak férfiaknak

A résztvevők ruha nélkül állítólag sokkal jobban oda tudnak figyelni a belső énjükre.

A jóga a nyugati kultúrában ma már az egyik – ha nem a legnépszerűbb – mozgásforma, amivel megszabadulhatunk a mindennapi nyomás és stressz káros hatásaitól. Számtalan formája létezik, a legkülönösebb mégis talán Brooklynban, ahol most olyan csoportokat hirdettek, ahol alapkövetelmény a ruhákat a küszöbön kívül hagyni.

Sőt, a csoportok nem csak a ruhákat, de a nőket is kitiltotta: a honlap – amely kitér arra is, hogy elsősorban nem meleg férfiakat várnak – szerint a meztelenség elősegíti, hogy a résztvevők sokkal jobban megismerjék saját magukat és belső énjüket. Arról nem is beszélve, hogy egy meztelen közösség tagjának lenni, állítólag gyógyító hatással van a lélekre- legalábbis így vélekednek az oktatók.

Ami az órákat illeti: elsősorban hagyományos testhelyzetekből és légzésgyakorlatokból állnak, miközben az oktatók arra buzdítják a résztvevőket, hogy vetkőzzék le az egójukat éppúgy, mint a ruháikat.

A naturista Micheal Gates által 2005-ben alapított stúdióban egyébként vannak más, meztelenséget igénylő mozgásórák is, ahova a nőket is beengedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik