Élet-Stílus

A gazdi szeretete ölhet is

A járványszerűen terjedő elhízás ma már nemcsak az embereket, de kedvenceiket is veszélyezteti.

Rossz táplálkozás, stressz, mozgásszegény életmód: korunk egyik világszerte komoly gondokat okozó népbetegségének, az elhízásnak a legfőbb okai. A szakemberek látszólag tehetetlenek, hiába az akciótervek, az egészséges életmódra nevelő programok, az elhízás folyamatosan egyre többeket érint.

Ráadásul nemcsak az embereket, hanem a háziállatainkat is. Amerikában egy friss felmérés szerint a kutyáknak és macskáknak legalább 88,4%-a túlsúlyos, és ami még ennél is rosszabb, a gazdik sokszor nincsenek is tudatában annak, hogy kedvencük pluszkilókkal küzd. Pedig az elhízás a négylábúaknál pontosan ugyanolyan káros következményekkel jár, mint az embereknél: legtöbbször fájdalmas ízületi gyulladást, magas vérnyomást, cukorbajt és vesebántalmakat okoz.

Ernie Ward, a kedvencek túlsúlya ellen küzdő szervezet alapítója elmondta, elsősorban a gazdi felelős azért, ha a háziállat kövér, hiszen ennek a hátterében is a mozgásszegény életmód és a mértéktelenül, pusztán szeretetből kiosztott túl sok jutalomfalat áll.

Íme, egy tanulságos videó a kutyák elhízásáról:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik